Impregnacja i ochrona betonu

  • Impregnacja i ochrona betonu

Materiały EUCLID Chemical przeznaczone do impregnacji i ochrony posadzek skomponowano na bazie wodorozcieńczalnych związków krzemu o zróżnicowanych właściwościach. Mają one na celu zabezpieczenie podłoży przed pyleniem, wnikaniem wilgoci oraz zaplamieniami.

Odpowiednia aplikacja poniższych środków pozwala na uzyskanie niepylących posadzek betonowych o wysokiej odporności na penetrację cieczy, w tym wody, soli a także olejów i innych chemikaliów. Zapewniają zmniejszoną podatność podłoży na zabrudzenia i ułatwiają ich utrzymanie w czystości.

Impregnaty EUCLID stanowią trwałe i wydajne zabezpieczenie posadzki jednocześnie nie zmieniając w istotnym stopniu jej kolorystyki i nie powodując efektu „mokrego betonu”. Dzięki poniższym rozwiązaniom, w łatwy i szybki sposób uzyskać można niepylące posadzki o drastycznie zmniejszonej nasiąkliwości a także estetycznym połysku.

W ofercie impregnatów EUCLID znajdują się:

Eucosil

Preparat na bazie krzemianu sodu do zabezpieczania betonu przed pyleniem oraz utwardzenia i zagęszczenia posadzek w trakcie procesu polerowania.

EUCO Diamond Hard

Mieszanka krzemianów i modyfikatorów silikonowych trwale zabezpieczająca posadzki betonowe przed pyleniem, nadająca im własności hydrofobowe i delikatny, satynowy połysk.

UltraGuard

Wodorozcieńczalna powłoka polimerowa z dodatkiem krzemianu litu i modyfikatorów plamoodpornych. Materiał pozwala uzyskać wysoki połysk i długotrwałą odporność na zaplamienia. Stosowany na posadzki wykonane w technologii betonu polerowanego, impregnowane EUCO Diamond Hard lub systemy z grupy Mondéco.

Zostaw kontakt – oddzwonimy

Informacje Techniczne
Tytuł Typ Pobierz
EUCO Diamond Hard Karta produktu
Eucosil Karta produktu
Ultraguard Karta produktu

Aby zapewnić najwyższą jakość usług, w ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies. Aby dowiedzieć się więcej o celu używania cookies i zmianie ustawień w przeglądarce przeczytaj naszą Politykę cookies.

Bądź na bieżąco