Ze świata Flowcrete – Posadzki żywiczne na parkingu w gorącym, australijskim klimacie

  • Posadzki żywiczne na parkingu w gorącym, australijskim klimacie
  • Posadzki żywiczne na parkingu w gorącym, australijskim klimacie
  • Posadzki żywiczne na parkingu w gorącym, australijskim klimacie

Ze świata Flowcrete – Posadzki żywiczne na parkingu w gorącym, australijskim klimacie

06 lis 2018

Wracamy do naszych podróży tropem realizacji projektów posadzkowych Flowcrete na świecie. Tym razem przyjrzymy się zewnętrznemu parkingowi jednego z salonów samochodowych Audi, zlokalizowanego przy Pacific Highway w Springwood na wschodnim wybrzeżu Australii.

Firma James Frizelles Automotive Group, właściciel salonu, dołożyła wszelkich starań, aby obiekt został wykończony z użyciem wysokiej jakości materiałów i w pełni odzwierciedlał prestiżowy charakter marki Audi. Ta sama filozofia przyświecała przy wyborze nawierzchni parkingu zewnętrznego, który stanowi nie tylko tło do prezentacji luksusowych samochodów, ale ma także tworzyć dobre pierwsze wrażenie u odwiedzających salon klientów.

Z tego powodu inwestorowi zależało na uzyskaniu estetycznej i atrakcyjnej wizualnie powierzchni. Oprócz tego, jednym z głównych wymogów było zabezpieczenie podłoża betonowego przed obciążeniami mechanicznymi, chemicznymi i specyficznymi warunkami atmosferycznymi.

Aby zrealizować powyższe założenia, na 2300 m2 parkingu wraz z rampą wjazdową zrealizowano posadzkę poliuretanowo-kwarcową Deckshield ED w jasnoszarym kolorze. Jest ona wykonywana na bazie żywic poliuretanowych oraz kruszywa kwarcowego. Dostawcą technologii i materiałów był Flowcrete Australia.

Posadzki Deckshield charakteryzują się wysoką wytrzymałością mechaniczną i odpornością chemiczną. Dzięki warstwie elastycznej membrany poliuretanowej, Deckshield ED cechuje wysoka zdolność do mostkowania rys i pęknięć w podłożu betonowym. Ponadto pigmentowana warstwa zamykająca posadzki jest odporna na promieniowanie UV i nie zmienia koloru nawet pod wpływem mocnego, australijskiego słońca.

Projekt został ukończony w czasie trzech miesięcy lata. Na długość realizacji miała wpływ przede wszystkim wysoka temperatura powietrza, która ograniczała czas pracy wykonawcy w ciągu dnia. Dodatkowo projekt był prowadzony etapami, tak aby parking mógł być użytkowany przez cały okres wykonywania posadzki.

KONIEC

Podoba Ci się post? Podziel się z innymi:

Najnowsze wiadomości

Archiwum wiadomości

Zostaw kontakt – oddzwonimy

Podane przez Państwa dane pomogą nam dostarczać Państwu informacje dotyczące naszych produktów i usług. Zaznaczając to pole potwierdzają Państwo, że zapoznali się z naszymi polityką prywatności dot. stron trzecich i zaakceptowali je Państwo. Proszę przeczytać niniejsze warunki, aby zrozumieć, w jaki sposób chronimy Państwa dane i zarządzamy nimi.

Ta witryna internetowa wykorzystuje pliki cookie oraz inne technologie śledzenia (zwane również pikselami lub sygnałami nawigacyjnymi), aby zwiększyć komfort korzystania (np. przeglądania nagrań video), jak również „analityczne pliki cookie” w celu przeprowadzania analizy sposobu korzystania przez Państwa z witryny internetowej oraz usprawniania działań marketingowych.  Klikając przycisk „Akceptuj wszystkie pliki cookie” lub korzystając w dalszym ciągu z witryny internetowej, wyrażają Państwo zgodę na umieszczenie na Państwa urządzeniu naszych plików cookie i plików cookie podmiotów zewnętrznych.  Jeżeli nie chcą Państwo akceptować plików cookie w tej witrynie internetowej, należy wybrać opcję odrzucania plików cookie pochodzących z tej witryny poprzez zaktualizowanie preferencji przeglądarki.  Aby uzyskać więcej informacji dotyczących sposobu korzystania przez nas z plików cookie, należy przeczytać naszą politykę prywatności dot. stron trzecich.

Akceptuj wszystkie pliki cookie

Bądź na bieżąco